Kimseyi dışarıda bırakmadan büyümeliyiz

ULUDAĞ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde “Liderin SürdürülebilirlikAjandası” başlıklı panelde konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, “Şirket ve ülke ne kadar büyürse büyüsün, büyüme herkesi kapsamıyorsa gerçek refah getirmiyor. Bu kapsamda kadının güçlendirilmesi de çok önemli” dedi.

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Cansen Başaran Symes, iş dünyasının yüksek motivasyonla çalıştığını ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, “Şirketler ve ülkeler ne kadar çok ve ne kadar kesintisiz büyürse büyüsün, bu büyüme eğer her kesimi veya şirketteki herkesi kapsamıyorsa gerçek refah getirmiyor” dedi. Türkiye’nin de sürdürülebilir büyüme hedefinin yanı sıra kapsayıcılığı da öne alması gerektiğini kaydeden Cansen Başaran Symes, “Kimseyi dışarıda bırakmadan büyümemiz lazım. Bu kapsamda kadının konumunun güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Gelir dağılımı eşitliğinin sağlanması için daha çok çaba gösterilmeli. Biz TÜSİAD olarak önümüzdeki dönemde girişimcilik ve KOBİ’lere yönelik projeler gerçekleştiriyoru” diye konuştu.

O KADAR DA ZENGİN DEĞİL

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde ‘Liderin Sürdürülebilirlik Ajandası’ başlıklı panelde konuşan Cansen Başaran Symes, “Türkiye’nin ve şirketlerin her türlü kaynağı son derece verimli kullanması gerekiyor. Bu noktada da sürdürülebilirlik devreye giriyor. İş dünyası işlerini sorumlu bir şekilde yönetmeyecek kadar zengin değil” dedi. Avea CEO’su Erkan Akdemir moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Eczacıbaşı Holding Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Yaşar Holding Başkanı İdil Yiğitbaşı ve TAV CEO’su Sani Şener de sürdürülebilirlik konusundaki öncelikli gündemlerini paylaştılar.

ŞİLİ VE ALMANYA ÖRNEĞİ

Bu yılın sonunda Paris’te Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilirlik zirvesi gerçekleştireceğini hatırlatan Bülent Eczacıbaşı da, ülkelerin sürdürülebilirliğe bakış açısının şirketlerin de bu alandaki faaliyetlerini etkilediğini belirterek, “Sürdürülebilirlik her kesimin gündeminde olunca fark yaratma fırsatı doğuyor. Şili’de güneş enerjisi yatırımları bir yılda yüzde 26 arttı. Almanya da bu konuda iyi örnek. Türkiye bu ülkeler gibi öncü ülkelerden biri olabilir” şeklinde konuştu.