Devlet Bahçeli'nin TBMM Konuşması

 

devlet bahcelinin tbmm konusmasi

Mhp Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Teröre karşı küresel bir duruş, karşı çıkış zamanında ortaya konmuş olsaydı belki de Paris'te bu kadar çok liderin toplanmasına gerek kalmazdı" dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Müslümanlığın, bir kişinin öldürülmesiyle bütün bir insanlığın ölümünü aynı gören bir din olduğunu, İslam'ın, kime karşı yapılırsa yapılsın asla katilliği, zalimliği ve caniliği onaylamadığını söyledi.

Sultanahmet'te, Paris'te ya da Suriye'de işlenen barbar, vahşi cinayetlerin aynı kategoride olduğunu belirten Yeniçeri, "Hangi sloganla, kim, kime karşı ve nasıl bir gerekçeyle işlenmiş olursa olsun bu cinayetler hem İslam hem de insanlık dışıdır" ifadesini kullandı.

Paris'te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen mitinge 60 civarında ülkenin devlet başkanının katılmasının önemli olduğunu dile getiren Yeniçeri, şunları kaydetti:

"Bu teröre karşı küresel bir duruşun eylemli olarak ortaya konması anlamına gelmektedir. Terör evrensel bir beladır. Terörün mezhebi, dini, ideolojisi ve etnisitesi yoktur. Terörü herhangi bir dine, etnisiteye ve ideolojiye indirgemek, terör belasını küçümsemek aslında dolaylı olarak terörü korumak anlamına gelmektedir. Teröre karşı küresel bir duruş, karşı çıkış zamanında ortaya konmuş olsaydı belki de Paris'te bu kadar çok liderin toplanmasına gerek kalmazdı.

Pkk'nın köyler basıp, bebekleri, masum sivilleri öldürdüğünde, Gazze'de,Kerkük'te, Suriye'de, Pakistan'da, Afganistan'da binlerce insan bir anda katledildiğinde terör karşı dünya liderleri küresel bir duruş gösterebilseydi, terörün belki de bu kadar yaygınlaşması mümkün olmazdı."